Vučić položio cvijeće u Potočarima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić položio je cvijeće i odao počast srebreničkim žrtvama u memorijalnom centru Potočari u Srebrenici.

N1 / 11. Novembar 2015

Vučić je predvodio delegaciju Srbije koja je odala počast žrtvama, zajedno sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem, članom predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Polaganje cvjeća prošlo je bez incidenta, u Potočarima je bilo potpuno mirno, uz jake snage obezbjeđenja. 

Srpski premijer, u čijem je društvu bio i predsjednik RS Milorad Dodik, boravi u BiH kako bi učestvovao na regionalnoj investicionoj razvojnoj konferenciji "Srebrenica 2015". 

Vučić je u kompleksu u Potočarima 11. jula na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici napadnut kamenicama i drugim predmetima. Istraga o tom slučaju nije dala rezultate. 

Konferenciji će, pored Vučića, prisustvovati predstavnici svih institucija i entiteta BiH, članovi Predsjedništva Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, predsjedavajući Savjetu ministara BiH Denis Zvizdić, predsjednik i premijerka RS Milorad Dodik i Željka Cvijanović, kao i zvanice iz društveno-političkog života. 

U Srebrenicu, kao je najavljeno, dolazi i potpredsjednik Vlade Crne Gore, izaslanici predsjednika Slovenije, kao i zvanice iz Hrvatske.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.