Vukanović se sukobio sa čuvarom na gradilištu hidrocentrale, sve zabilježio kamerom

"Ovo je najbolja slika propasti jednog društva”, napisao je Vukanović.

BUKA portal / 28. Decembar 2021


Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske (NSRS) posjetio je jučer Foču, tačnije mjesto Kuta, gdje će danas rukovodstvo Republike Srpske položiti kamen temeljac za Hidroelektranu Bistrica, a koju treba da grade Kinezi.

Vukanović je na ovo mjesto stigao sa misijom snimanja video zapisa, a što mu je odmah na početku otežao zaštitar.

“Malo nam obezbjeđenje ne dozvoljava, ali smo došli da snimimo svečani početak… sutra će početi radovi na izgradnji tzv. hidrocentrale, to je, ja mislim, deseta ili petnaesta u Hercegovini čiji je kamen temeljac zakopala ova vlast predvođena Miloradom Dodikom”, govori na početku videa.

Potom se obraća stražaru koji nije bio saglasan sa snimanjem, a za kojeg se na snimku čuje kako poručuje da je “dva puta ranjavan”, te da je bio “soba do sobe sa Slobodanom Miloševićem”.

“Jesi ranjavan da bi bio noćni čuvar za 20 maraka, a ja ti kriv”, upitao je Vukanović, pa nastavio o projektu.

“Žalosno je da se tako jedan veliki projekat gradi na ukradenim stvarima, a jedna od njih je i bilbord iza mene, koji je vlasništvo Nacionalnog parka Sutjeska. Uskoro će doći milicija”, govori na snimku Vukanović kojem su stražari pozvali policiju.

“Volio bih sutra kad Željka Cvijanović i Višković ovdje budu izvodili predstavu da kažu zašto su morali ukrasti bilbord i zašto je policija vršila uviđaj kako bi utvrdila kako je iz nacionalnog parka, bivše firme Dejana Pavlovića ukraden bilbord”, govori Vukanović nekoliko momenata nakon što je stražar upotrijebio i fizičku silu da ga izbaci sa gradilišta.

Sve detalje rasprave pogledajte u videu, kojeg je Vukanović podijelio uz opis u kojem je naveo kako žali stražara.

“Ne znam ko je, al noćas sam imao manji incident sa stražarom koji obezbjeđuje kamen temeljac za HE Bistrica, koji ne po svemu sudeći presuđeni ratni zločinac koji je robijao u Hagu i koji mene smatra izdajnikom, a brani Dodika jer mu je dao da bude noćni stražar za dnevnicu od 30 maraka… Ovo je najbolja slika propasti jednog društva”, napisao je Vukanović.


Buka preporuka

Intervju

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.