Za gorivo Dodik dnevno se troši 600 KM iz budžeta

Kabinet Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sklopio je polovinom jula ove godine ugovor sa preduzećem Nestro Petrol o nabavci goriva od čak 180 hiljada maraka za jednu godinu. Ekonomisti i opozicija upozoravaju da se radi o rastrošnosti i pretjeranom trošenju budžetskog novca.

BN / 16. August 2018

 Za putovanja predsjednika Republike Srpske i zaposlenih u njegovom kabinetu, u narednom periodu novca neće nedostajati. 

 

Za nabavku pogonskog goriva za period od godinu dana Kabinet predsjednika izdvaja čak 180 hiljada maraka. To znači da će u službene automobile biti sipano gorivo vrijednosti 15 hiljada maraka mjesečno ili 600 maraka svaki dan. 

 

Ekonomisti upozoravaju da se ovim ugovorom još jednom pokazuje rastrošnost, koja je već godinama ustaljena praksa Kabineta predsjednika Republike Srpske.

 

Budžet Predsjednika Republike Srpske je veći od 10 miliona maraka, upozorava opozicija, dodajući da je čak pet puta veći od budžeta ove institucije kada je predsjednik Srpske bio Dragan Čavić. 

 

Broj pređenih kilometara službenim automobilima se u izbornim godinama višestruko povećavaju. A da zvaničnici na stranačke tribine idu na račun građana u Republici Srpskoj je ustaljena pojava.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.