Za nostalgične: Ovo su crtići uz koje smo odrasli i koje smo voljeli! (video)

Mnoge crtane filmove koje smo gledali u 7 i 15 sihnronizovani su od strane naših najvećih glumačkih imena - Nikola Simić, Nada Blam, Vlastimir Đuza Stojiljković, Mića Tatić, a nama isti ostali urezani u pamćenju u nadi da će se tako nešto zainteresovati i današnje mališane.

Kurir / 11. April 2014

Trebalo bi istaći da smo svojevremeno imali najbolje crtane filmove na svijetu. Teško je izabrati koji su bili najbolji ali smo za vas izdvojili najupečatljivije kako bi vas na trenutak vratili u djetinjstvo.

 

 Draguljče

 

Poručnik Draguljče vječiti borac protiv kriminala uvijek prepoznatljiv po svom zaraznom smijehu i kolima koja samo što se ne raspadnu. Tu je naravno i njegov šef Šmrka kao i brojna galerija najrazličitijih Draguljčetovih protivnika.

 

Pat i Mat

 

Legendarni češki crtani film koji smo svi voljeli. Tipično za njih dvojicu je da jednostavne probleme pokušavaju da riješe na najčudniji i najmanje efikasan način. Oni koriste razne sprave da riješe problem, koje obično nisu namijenjene za tu svrhu.

 

Generalova radnja

 

Negdje na jugu postojala je prodavnica koju je držao jedan dekica a u kojoj su se okupljali miš, sova, medvjed... I odatle su počinjale skoro sve avanture Boleta, Micka, Mileta i Buljka...

 

 Vitez Koja

 

Kornjača vješta u mačevanju sa instaliranim telefonom u oklopu i njen nerazdvojni drug Mlata Zamlata. U vječitoj borbi za pravdu - Vitez Koja.

 

 Gustav

 

Kada smo bili mali nije bilo potrebno da likovi u crtaćima uopšte govore. Jedan od onih koji skoro nikad ništa nije progovarao a bio nam je beskrajno zanimljiv je bio Gustav.

 

La Linea

 

Jedna olovka i jedna veoma nervozna linija. Rijetko kad se smije, osim ako nekoga ne nasamari. Ali zato obožava da se svađa. Čuveni La Linea bio je jedan od omiljenih crtaća kad smo bili mali. Neki od nas su ga zvali Padum-Padum... Zbog muzike.

 

 

Wummi

 

Simpatični debeljko i sjajna muzika koja je pratila ovaj crtani. Baš za one najmlađe...

 

 Cipelići

 

Poslije ovog crtanog filma svako od nas je barem jednom pomislio da su naše patike ili cipele zaista žive. Devetar Cokulić, Čarli klovn, Skituljko... I svi oni žive u Cipelgradu... Smještenom u jednoj staroj obućarskoj radnji. 

 

 

 


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.