Za sutra upaljen žuti meteoalarm u Bosni i Hercegovini, jutarnje temperature do minus 9 stepeni

Evropski meteorološki servis "Meteoalarm" za srijedu je aktivirao žuti meteoalarm za veliki dio Bosne i Hercegovine.

BUKA portal / 03. Decembar 2019

Foto: BUKA

 

U regijama Banjaluke, Foče i Prijedora žuti meteoalarm je upaljen zbog magle i niskih temepratura dok je u regiji Bihać upaljen zbog magle po kotlinama.

Zbog niskih temperatura meteoalarm je upaljen u regijama Livno i Sarajevo.

U Hercegovini i jugozapadu Bosne sutra će biti sunčano. U većem dijelu Bosne će biti dosta magle i niske naoblake koji se mogu zadržati i cijeli dan. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između -9 i -3, a na jugu BiH do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2, a na jugu BiH od 6 do 10 stepeni.

U Sarajevu će, prijepodne, biti magla ili niska naoblaka. Sunčanije u drugoj polovini dana. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko -7, a najviša dnevna temperatura zraka oko -2 stepena.

Danas je prijepodne snijeg padao u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a kiša je padala na jugu BiH. U drugoj polovini dana u Bosni se oblačnost djelomično smanjila, a u Hercegovini postepeno se izvedrilo.

 

Izvor: meteoalarm.eu
 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.