Započete aktivnosti povodom maturskih zabava na području Policijske uprave Banjaluka

Policijska uprava Banja Luka, apeluje na maturante da se uzdrže od svih vidova neprimjernog ponašanja koje čini obilježja krivičnog djela ili prekršaja.

BUKA portal / 16. Maj 2019

 

S obzirom da se bliži kraj školske godine i da su maturanti srednjih škola u ovom mjesecu započeli sa organizovanjem proslava na javnim mjestima, Policijska uprava Banja Luka i policijske stanice u sastavu Uprave preduzimaju određene preventivne aktivnosti kako bi maturska slavlja protekla bez incidenata. U sklopu navedenih aktivnosti, održni su sastanci rukovodnih radnika Uprave sa direktorima srednjih škola.    

Tokom  saradnje sa predstavnicima prosvjetnih ustanova u svim školama na području Uprave, ukazano je na neophodnost provođenja planskih i koordinisanih aktivnosti u vezi obezbjeđenja predstojećih maturskih zabava kao i svečanog defilea maturanata gradskim ulicama.

Rukovodni radnici svih policijskih stanica u nadležnosti Uprave, počeli su sa preventivnim aktivnostima i provođenjem mjera i radnji koje uključuju ostvarivanje neposredne saradnje sa direktorima i pedagozima srednjih škola, tržišnim i prosvjetnim inspektorima, te komunalnom policijom, a sve u cilju da se maturske zabave realizuju na najbolji mogući način.

Imajući u vidu iskustva iz prethodnih godina, Policijska uprava Banja Luka, apeluje na maturante da se uzdrže od svih vidova neprimjernog ponašanja koje čini obilježja krivičnog djela ili prekršaja.  

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.