Zbog bezbjednosti nije dozvoljen skup na Trgu Krajine

Završen je razgovor Draška Stanivukovića i Nebojše Vukanovića u PU Banjaluka

Elvir Padalović / 25. Juni 2019

foto BUKA

Najavljeni skup na Trgu krajine neće biti održan. Rezultat je ovo razgovora narodnih poslanika Draška Stanivukovića i Nebojše Vukanovića u PU Banjaluka.
 

Kako su nam rekli, skup ne može biti održan na predviđenoj lokaciji jer nije moguće obezbijediti skup. Ponuđena je alternativna lokacija - Park Mladen Stojanović.


"Bio je jedan sasvim noramalan razgovor, Ne može se održati skup na Trgu Krajine jer su nam rekli da bi to njima bilo prezahtjevno da obezbjeđuju. Tražili su da bude u Parku Mladen Stojanović, tako da će se održati skup u Parku Mladen Stojanović sa mogućnosti da se organizuje jedna protestna šetnja do zgrade Vlade ili zgrade Skupštine kako bi narod mogao da izrazi svoje nezadovoljstvo. Biće to miran skup i nama je najvažnije d ato ude maksimalno pristojno, da nema niti jednog incidenta, i da se ne zasjeni događaj svojstven demokratskim zemljama. Pozivam sve da dođu u četvrtak u park Mladen Stojanović i da ni na koji načn ne provociraju policiju", rekao je narodni poslanik Nebojša Vukanović.

 


"Dakle, okupljanje ne može na Trgu jer nije bezbjedno. Veoma je kritično i opasno, toliko opasno da zbog nas ne mogu da odobre, ironično je prokomentarisao Draško Stanivuković.

"Može park. Moja je poruka, ako hoćete park, dobićete park. Prihvatili smo park. U ovom trenutku možemo da se okupljamo gdje god možemo. Ja pozivam sve da dođu u Park. Vrijeme ostaje isto pola 8. Njihova definitivna namjera je da nema okupljanja u ovoj zemlji. Definitivna je namjera da nas potpuno izoluju iz grada, da mogu poslali bi nas na Manjaču. Bićemo istrajni. Naš zahtjev će biti - hoćemo da se Trg vrati građanima, hoćemo da se okupljamo na Trgu, hoćemo da se zaustavi represija nad građanima, običnim slobodnim ljudima. To su glavni zahtjevi. Ja pitam ministra da li on zna da su se Rimljani okupljali na trgovima. Poslije 2000 godina i ove demokratije ovdje, mi ne možemo na Trg. Zar to nije sramotno? Ciceron je mogao govoriti na trgu, a Stanivuković, Trivićka i Vukanović ne mogu. Eto to govori u kakvoj diktaturi se mi nalazimo", kazao je Stanivuković.

On kaže kako su se svi nadali da će odbiti novu lokaciju u Parku Mladen Stojanović.

"Mi našu borbu treba da vodimo. Obavještavam da je jedina moguća lokacija, a mi hoćemo da poštujemo zakone kojih nema. Doći ćemo kod pećine u četvrtak u pola 8 i biće predviđeno šetanje", rekao je on.

 

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.