Zbog otpada iz Italije: Mještani Bosanskog Grahova blokirali put!

Kako je uvezen otpad u Bosansko Grahovo i Drvar?

FENA / 02. Juli 2020

Mještani Bosanskog Grahova u četvrtak su na dva sata blokirali saobraćajnicu koja povezuje tu općinu s Drvarom i Livnom.

Po riječima općinskog načelnika Milorada Gligića, mještani su prometnicu blokirali od 12 do 14 sati zbog informacije da su tri šlepera nepoznatog otpada istovarena u krugu bivše tvornice Borac u Bosanskom Grahovu te je jedan dio tog otpada završio i na lokalnom odlagalištu otpada.

Načelnik Gligić kazao je Feni kako se, po informacijama kojima on raspolaže od ljudi koji su bili na mjestu događaja, uglavnom radi o 200 tona tekstila koji je dovezen iz Italije.

"Općinske vlasti o tome uopće nisu informirane, a nakon što se saznalo za ovo je sam upoznao nadležne županijske institucije. Imam informaciju da kantoni MUP provodi istragu u vezi ovog događaja te da su poduzeti određeni izvidi prema suvlasnicima objekta bivše tvornice Borac gdje je istovaren otpad", kazao je općinski načelnik.

Prema zadnjim informacijama koje su stigle s terena otpad se ponovo utovara u teretna vozila i odvozi na njemu nepoznatu destinaciju, dodao je načelnik Gligić.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.