Životni triler: Koeljo želi da piše roman o Karadžiću

Brazilski književnik je spreman da dođe u Holandiju i da sa Karadžićem provede dve sedmice da bi mu ispričao kako se godinama skrivao pod lažnim imenom doktora Dragana Davida Dabića

Newsweek.rs / 20. Septembar 2016

Pisac Paulo Koeljo želi da napiše roman o prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i njegov predlog stigao je u Hag.

Brazilski književnik je spreman da dođe u Holandiju i da sa Karadžićem provede dve sedmice da bi mu ispričao kako se godinama skrivao pod lažnim imenom doktora Dragana Davida Dabića.

Karadžić još nije prihvatio da taj deo svog života ispriča piscu iako je svestan da bi, kako smatra list, njegova filmska priča imala planetarni odjek, a sa Koeljovim potpisom i milionske tiraže. List navodi da je skrivanje doktora Dabića bilo originalnije, a njegova fizička transformacija veštija nego u bilo kom kriminalističkom filmu.

Slobodno se krećući po Beogradu, praktično pred nosom svim službama koje su ga godinama jurile, Karadžić je imao najbolji zaklon. Živeo je u soliteru u Bloku 45 na Novom Beogradu i bavio se psihijatrijom, što mu je bila osnovna profesija i po Srbiji držao predavanja.

Koelja smatraju jednim od najuticajnijih pisaca današnjice, čija su dela prodata širom sveta u tiražu od preko 150 miliona primeraka, objavljena u 170 zemalja i prevedena na više do 80 jezika. Svetsku slavu stekao je knjigama "Dnevnik jednog čarobnjaka" i "Alhemičar". 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.