Zoran Milanović o Bosni i Hercegovini: To uopće nije država, to je "big shit"

Jutarnji list je u posjedu snimke jučerašnjeg sastanka Zorana Milanovića s predstavnicima branitelja o primjeni srbijanskih zakona o univerzalnoj jurisdikciji i napetosti koja je između dviju država zbog toga nastala.

Jutarnji.hr / 24. August 2016

 Predsjednik SDP-a u utorak je, na razgovor iza zatvorenih vrata, pozvao predstavnike Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruge specijalne policije.
Nakon što je u uvodu "oprao" vlast u Srbiji, Milanović je pokušao prebaciti temu na Bosnu i Hercegovinu. Josipu Klemmu i Dražimiru Jukiću je objašnjavao da su optužnice iz BiH još veći problem od onih iz Beograda, ali tu se nije dugo zadržao.

Zoran Milanović je u jednom trenutku bez dlake na jeziku rekao što misli o Bosni i Hercegovini i bh. vlasti, prenosi Jutarnji.hr.Šef SDP-a nije oduševlje situacijom u BiH, za koju kaže da je, citirajući jednog branitelja, "big shit", žalio se da u Sarajevu nema s kime razgovarati, te da bi ih preko reda ugurao u Europsku uniju jer "to je zemlja bez reda i poretka".

"Imamo posla s negativcima", napomenuo je Milanović.

Milanović je govorio i o optužnici protiv čelnika tzv. Herceg-Bosne izrazivši bojazan da će oni biti osuđeni i u drugostepenom postupku.


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.