Zoran Šprajc: Dragan Čović i Milorad Dodik: Jedna duša a dva tijela

Zoran Šprajc se u svojoj emisiji osvrnuo na dolazak predstavnika HDZ BiH na proslavu Dana Republike Srpske

BUKA portal / 11. Januar 2019

On se zapitao kako to da je jedini ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević reagovao, dok ostali u HDZ-u nisu. 

"Pa da podsjetimo sve ostale dementne u HDZ-u da je Dragan Čović predsjednik sestrinskog HDZ-a u BiH s kojom sestra u Zagrebu ima vrlo intenzivne obiteljske odnose, pogotovo kada za hrvatski Sabor treba prikupljati glasove tamošnjih Hrvata. Trud Dragana Čovića i njegove lokalne sestrinske podružnice nakon toga se uzvraća obilatim finansijskim donacijama iz hrvatskog državnog budžeta i HVO penzijama, na kojima onda Dragan Čović gradi političku karijeru, a na njoj gradi svoje nekretnine. I tako u krug, ruka ruku mije. Nema tu ništa novo. Osim što je Čović za to kruženje dobio i počasnu doktorsku titulu na zagrebačkom Sveučilištu", poručio je Šprajc u svojoj emisiji.

"Ali uz hrvatske novce, Čoviću se jednako milo milovati i sa Miloradom Dodikom. Dodik je za Čovića sve ono što bi Čović htio biti - predsjednik paradržave u kojoj sam sa svojima vrtiš sve pare države. A Čović je sve ono što Dodiku treba dok se šuta s bh. Ustavom. Mali hrvatski gnom koji će mu laštiti cipele", kazao je Šprajc u svojoj emisiji.

"Pa Čoviću neko mora ulaštiti cipele, jer ne postoji on zbog njih, nego oni zbog njega", oštar je bio popularni hrvatski novinar.

 

 


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.