ŽRK Borac osudio govor mržnje čelnika ŽKK Mladi Krajišnik

Ženski rukometni klub Borac osudio je postupak i govor mržnje objavljen na zvaničnom portalu ženskog košarkaškog kluba Mladi Krajišnik poslije izgubljenog finala Kupa Republike Srpske od ŽKK Orlovi.

BUKA portal / 06. Februar 2020

Na stranici "malenih" osvanula je "čestitka" rivalu uz riječi da su rivake "legija stranaca i starica, te promoterke LGBT pokreta". Iz ŽRK Borac osudili su ovaj stav.

- Kako je već poznato naš klub je u prošlosti pokretao akcije za zaustavljanje necivilizovanog ponašanja na tribinama, dojelio sportskeu opremu protivnicima, davao podršku humanitarnim akcijama i raznim drugim akcijama koje su imale za cilj popularizaciju sporta i svega humanog i dobrog u našem društvu. Jednostavno ne možemo ostati nijemi na ovakve izjave jednog nazovi sportskog radnika koji vrijeđa sve žene po raznim osnovama, te pozivamo sve sportske klubove u državi kao i institucije sistema i nevladine organizacije koje se bave zaštitom prava žena da se najoštrije osudi ovakvo ponašanje neodgovornog pojedinca. Pokažimo da smo svi sportisti jedna porodica i zaštitimo "Orlice" danas jer će sutra u njihovoj poziciji biti možda i vaše dijete - stoji između ostalog u saopštenju ŽRK Borac.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.