<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Aleksandar Čavić: Trudim se da fotoaparatom zabilježim što više ljudskih sudbina

Nastojim da primijetim i ovjekovječim ono što će ostale 'prikovati' za fotografiju, kaže za naš portal Aleksandar Čavić.

24. april 2014, 12:00

Aleksandar Čavić rođen je 1986. u Banjaluci, a njegovo interesovanje za fotografiju počinje još u osnovnoj školi, kada je prvi put došao u dodir sa ozbiljnijim fotoaparatom. Zvanje fotografa stekao je u srednjoj školi, a znanje - i danas nadograđuje.

"Trudim se da fotoaparatom zabilježim što više ljudskih sudbina, lijepih momenata, teških trenutaka, dramatičnih događaja. Nastojim da primijetim i ovjekovječim ono što će ostale 'prikovati' za fotografiju. Samokritičan sam čak i onda kada drugi nemaju zamjerke", rekao je Čavić za BUKU.

U struci je zaposlen od 2003. godine, a novinskom fotografijom, na koju je stavio akcenat, počinje da se bavi četiri godine kasnije, kada se zaposlio u "Nezavisnim novinama", gdje i danas radi, a obavlja funkciju fotoreportera i urednika fotografije.

"Mojim fotografijama propraćeni su brojni novinski članci o bitnim događajima i ljudima iz svih sfera života, kako u BiH, tako i šire. Dobitnik sam nekolicine nagrada i priznanja. Dali su mi ih ljudi koje nisam fotografisao, ali podrška onih koji su se našli ispred mog objektiva, znači mi neuporedivo više", ističe Čavić.

Pogledajte njegove fotografije:



Vezan tekst

Balša Rakočević: Fotografije koje prikazuju istinu, bez namještanja i foliranja

Više fotografija iz rubrike BUKA predstavljanje fotografa možete pogledati OVDJE