<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ovo je prava istina o Hello Kitty

Hello Kitty nije mačka. Ona je lik iz crtanog filma.Ona je mala djevojčica...

30. august 2014, 12:00

Istina o Hello Kitty

Hello Kitty nije mačka. Ona je lik iz crtanog filma.Ona je mala djevojčica. Ona je prijatelj. Ali ona nije mačka. Ona hoda i sjedi kao dvonočno biće. Nikad nije na sve četiri noge. Ona ima mačku ljubimca, i zove se Charmmy Kitty.

Citat Christine R. Yano, anthropološkinje sa Univerziteta na Havajima i na Karvardu, citirana u LA Tajmsu, 26. avgusta


Mickey Mouse



Mickey Mouse nije miš. Ako ga pomno pogledate , možete vidjeti da on nosi rukavice. Miševi nemaju sposobnost niti želju da stavljaju rukavice na ruke.

Također gledalac ne bi trebao biti doveden u zabludu misleći da je Mickey
 miš, jer on koristi naziv "Mouse" To je samo prezime gospodina Mousea, i nije namijenjeno da se stekne bilo kakav utisak da on posjeduje mišije kvalitete.
Gospodine Mouse je jednostavno čovjek sa voljenom ženom, gospođom Maus (ženska osoba), i normalan je Homo sapiens baš kao i ostatak nas. On je čak i vlasnik psa koji se zove Pluton! Koliko poznajete miševa koji imaju psa kod kuće?

Scooby-Doo


Scooby-Doo  nije pas. Naravno da se on ponaša i da ima vokalna obilježja psa, ali ustvari on je tragična posljedica neuspjele operacije  koji je obavljao njegov prijatelj Shaggy, koji je nakratko studirao program plastičnih operacija na medicinskoj školi, ali nakratko doduše.

Činjenica da Gdin Doo ima ključnu ulogu u rješavanju teških kriminalnih istraga, jasno stavlja do znanja da on podjeduje intelekt muškarca a ne psa.

Winnie the Pooh

Winnie the Pooh nije medjed. On je zapravo mladić koji se oblači kao medvjed kako bi zabavljao svog prijatelja Christofera Robina.Vini je u stanju tečno govoriti engleskim jezikom, šta, zasada ne polazi za rukom većini iz medvjeđe populacije.Praslin, Magarac, i Tigar su također drugari koji zabavljaju Christofera Robina. Nije jasno zbog čega to rade.

Hello Kitty

Hello Kitty je maca, dođavola!


Tekst iz New Yorkera  za BUKU preveo i prilagodio Elvir Padalović