<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodijeljene nagrade na najbolje političke blogerke BUKE (FOTO)

BLOGOVANJE

Nagrađene su najbolje političke blogerke BUKE. Pročitajte kako je bilo na druženju blogerki iz cijele BiH.

17. april 2016, 12:00

Nagrade za najbolje političke blogerke BUKE dodijeljene su juče, a nagrađene su blogerke pod imenom: Leona  , Cubik MaajaM.

Na samoj dodjeli u Klubu KSET okupilo se oko 15-ak blogerki BUKE iz cijele BiH, a divno druženje ne bi bilo isto bez naših gošći, popularnih blogerki Martine Mlinarević Sopte i Brankice Raković koje su ispričale svoje iskustvo o blogovanju i dale našim blogerkama poneki savjet za daljnji rad.

Ovo je drugi konkurs z najbolju politički blogerku BUKU, a uspjeh ovaj konkurs pokazuje broj objavljenih blogova, a u kratko vrijeme broj blogova i ženske pisanje riječ mnogo i daleko čuo. Objavljeno je na stotine i blogova i zaista je bilo teško izabrati one najbolje za koje su dodijeljene nagrade u vidi "sprave" za pisanje, tableta.

Buka je ovim konkursom ponudila medijski prostor ženama koje žele da iznesu svoje mišljenje o političkim, ekonomskim i drugim temama od društvenog značaja. To se naročito odnosilo na žene koje su politički angažovane, samostalno,  u okviru stranaka ili kao aktivistkinje u nevladinom sektoru.

Kod odabira najboljih blogova, uzeli smo u obzir relevantnost teme za društvo i lokalnu zajednicu, način na koji je tema obrađena, čitanost bloga, te uticaj ostvaren izvan blogosfere.

Portal Buka jedan je od najposjećenijih političkih portala u Bosni i Hercegovini, sa prosječnom dnevnom posjetom od 65 000 pojedinačnih posjetilaca. Ovo nam obezbjeđuje značajan medijski uticaj, koji želimo iskoristiti za osnaživanje ženskih glasova u javnom prostoru. Nadamo se da ćete nam se pridružiti u tome!

Ovaj konkurs je dio programa “Promocija žena u politici”, koji podržava britanska fondacija “Westminster Foundation for Democracy”.

Pogledajte fotografije sa dodjele...

Nagrađena blogerka Leona

Nagrađena blogerka Cubik


Nagrađena blogerka MaajaM

Čitajte i blogujte na blogovima BUKE i dalje.