Deset ljetnjih priča na temu: Kako se ono zvaše Gradonačelnik Banjaluke?

Deset ljetnjih priča na temu: Kako se ono zvaše Gradonačelnik Banjaluke?

Piše: Elvir Padalović

Šta se dogodi kad Gradonačelnika Banjaluke zamijeni prvi čovjek Gradske skupštine Slobodan Gavranović u svim redovnim aktivnostima? Ništa, osim što aktuelna vlast već doživljava i promoviše Gavranovića kao legitimnog Davidovićevog nasljednika i budućeg gradonačelnika, a ne kao jednog od takmaca za gradonačelničku fotelju. Lukavi medijski spin zamjene uloga u banjalučkom izbornom teatru apsurda u ovom slučaju nema greške

Gledajući ovih dana internetske stranice Administrativne službe Grada Banjaluka naišli smo na nekoliko zanimljivih informacija o aktivnostima najbitnijih ljudi Grada i aktivnostima Gradske administracije. Pa ne baš svih najbitnijih ljudi. Zapravo, nisu vidljive neke novije aktivnosti prvog čovjeka i još uvijek aktuelnog gradonačelnika Banjaluke Dragoljuba Davidovića.

Sudeći prema dostupnim informacijama sa zvaničnog sajta Grada, aktuelni Gradonačelnik Davidović je tek 3. augusta primio 19 studenata iz inostranstva, koji su boravili u Banjaluci i taj je isti dan potpisao sa Hypo Bankom Ugovor o dugoročnom investicionom kreditu, u iznosu od 9.750.000 KM. Sve ostale aktivnosti u toku vrelog avgusta obavljao je prvi čovjek Skupštine i SNSD-ov kandidat za Gradonačelnika Slobodan Gavranović, dok smo u nešto manjoj mjeri ( broj vijesti isti kao za Gradonačelnika Davidovića ) imali priliku pročitati i šta to radi Jasna Brkić, zamjenica Gradonačelnika, inače drugo ime na kandidatskoj listi SNSD-a.

Iako je do predizborne kampanje za lokalne izbore preostalo još desetak dana, avgustovske aktivnosti Predsjednika skupštine teško da možemo okarakterisati drugačije, dok su aktivnosti aktuelnog Gradonačelnika ( kojeg svi mi još uvijek plaćamo kao Prvog čovjeka Banjaluke i koji je na toj funkciji do izbora novog ) svedene na minimum ili ih nema uopšte. Dolazi li taj čovjek uopšte na posao, sa pravom se možemo upitati.

I dakako da je suludo uopšte i pitati da li su Gavranovićevi obilasci banjalučkih mjesnih zajednica i otvaranje svega mogućeg u Banjaluci finansirani od strane SNSD-a kao dio predizbornog cirkusa ( odgovor je jasan – naravno da nisu, jer kampanja još nije počela )  ili nas svih, dakle iz budžeta Grada ( odgovor je  ovdje iz vizure vladajućih poprilično jasan – dakako da jesu, jer je Gavranović prvi čovjek Gradske skupštine, i to mu je u opisu posla ).

Lukavi medijski spin zamjene uloga u banjalučkom predizbornom teatru apsurda u ovom slučaju nema greške. Aktuelni se Gradonačelnik povukao iz priče ( povučen je iz priče? ) , mijenja ga kandidat vladajuće stranke u RS na tu istu funkciju, dok građani, polako ali sigurno, Slobodana Gavranovića počinju smatrati za trenutno vodećeg čovjeka Banjaluke dok starog zaboravljaju veoma lako.    

Aktuelna vlast tako već sad doživljava i promoviše Gavranovića kao legitimnog Davidovićevog nasljednika i budućeg gradonačelnika, a ne kao jednog od takmaca za gradonačelničku fotelju.  
   
U prilog ovome zabilježili smo deset ljetnjih avgustovskih kratkih priča na temu : Kako se ono zvaše Gradonačelnik Banjaluke?

Priča 1 : Predsjednik Skupštine grada Banja Luka, Slobodan Gavranović i direktor Javnog preduzeća „Putevi RS”, Nedeljko Knežević ozvaničili su danas, 22. avgusta, početak modernizacije spoja Verićkog puta sa magistralnim putem Banja Luka – Prijedor.

Priča 2 : Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Željko Kovačević i predstavnici islandske kompanije "Mannvit" iz Rejkjavika potpisali su juče ugovor o koncesiji za geološka istraživanja mineralnog resursa - termalnih voda na području grada Banje Luke, čija je vrijednost oko tri miliona KM, prenose agencije. Slobodan Gavranović, predsjednik Skupštine grada Banja Luka ukazao je da se godinama suočavamo sa problemom centralnog grijanja grada, odnosno korištenja skupog mazuta i kvaliteta usluga. Napominje da je ideja o iskorištavanju termalnih voda za potrbe gradskog grijanja stara više od 30 godina, kada su rađena i prva ispitivanja.

Priča 3 :  Predsjednik Skupštine Grada, Slobodan Gavranović ozvaničio je danas, 21. avgusta, početak radova na izgradnji "priključnog cjevovovoda za rezervoar "Vulini" u MZ Stričići. To je dio vodovodnog sistema "Banjica", kojim će biti obezbijeđeno vodosnabdijevanje više sela i zaselaka na platou Manjače. Vrijednost ovih radova je 300.000 KM.

Priča 4 : Ministar zdravlja RS, Ranko Škrbić i predsjednik Skupštine grada Banja Luka, Slobodan Gavranović posjetili su proteklog vikenda MZ Priječane, gdje je grupa zdravstvenih radnika organizovala besplatno mjerenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi. Oni su, tom prilikom, razgovarali o mogućnosti otvaranja ambulante u ovom naselju.

Priča 5 : Sinoć je u Kulturnom centru Banski dvor svečano otvorena izložba radova Likovnog saborovanja "Zmijanje 2012". Izložbu je svečano otvorio predsjednik Skupštine grada Banja Luka, Slobodan Gavranović. On se, tom prilikom, zahvalio autorima likovnih djela koji su došli iz Srbije, Crne Gore i iz gradova Republike Srpske, kao i Zavičajnom društvu "Zmijanje".

Priča 6: Predsjednik Skupštine Grada, Slobodan Gavranović i predsjednik Zavičajnog društva "Zmijanje", Nedeljko Čubrilović posjetili su danas, 15. avgusta, Stričiće, gdje je u toku obnova rodne kuće Petra Kočića. Vlada Republike Srpske za ovaj projekat izdvojila je 45.000 KM, a Grad za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa 15.000 KM.

Priča 7 : Predstavnici Grada posjetili su juče, 14. avgusta, mjesne zajednice Ada i Debeljaci, gdje su se obišli nekoliko ulica u kojima je u toku izgradnja saobraćajnica, vodovoda, mostova i realizacija drugih infrastrukturnih projekata. „Prošle godine uradili smo kanalizacionu mrežu i tada smo htjeli i da asfaltiramo ovu ulicu. Međutim, na terenu su se pojavili određeni problemi imovinsko-pravne prirode, jer jedan dio mještana nije dozvoljavao da se ulica realizuje u predviđenom profilu i širini. Poslije više razgovora sa mještanima, dogovoreno je da se pristupi modernizaciji ulice. Sa početkom radova došli smo ovdje da još jednom razgovaramo sa mještanima kako bi se ulica realizovala u skladu sa prostorno-planskom dokumentacijom", kazao je predsjednik Skupštine Grada, Slobodan Gavranović.

Priča 8 :  Predsjednik Skupštine Grada, Slobodan Gavranović i generalni direktor „Elektrokrajine", Seka Kuzmanović juče, 13. avgusta, pustili su u rad trafostanicu u naselju Miloševići, u MZ Piskavica.

Priča 9 : Predsjednik Skupštine Grada, Slobodan Gavranović i direktor Centra za razvoj i unapređenje sela, Milenko Šarić sa saradnicima, ovih dana obišli su naselja Milojevići i Čergići u MZ Goleši, gdje su razgovarali sa mještanima o problemu vodosnabdijevanja.

Priča 10 : Predsjednik Skupštine grada Banja Luka, Slobodan Gavranović, upriličio je danas, 01. avgusta, prijem za članove banjalučkog benda „Neuro", pobjednike ovogodišnjeg „Jelen Demofesta". Čestitajući im na velikom uspjehu, Gavranović je istakao da će Grad Banja Luka pružiti punu podršku ovom bendu u daljem radu. On je istakao da svi možemo biti ponosni na činjenicu da u našem gradu imamo jednu tako kvalitetnu muzičku manifestaciju kao što je „Demofest", a još ljepše je kada pobijedi domaći bend.

A predizborno ludilo, jelde, još nije ni počelo?


Vezani tekst : Novi gradonačelnik Banjaluke - Tri u jedan

 


 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Priča, jednostavna, ali istovremeno jasna kao dan. Nema tu ništa novo, naviklo se na "kontinuitet" i, kako da se navići na stanje "niste na vlasti". Vidite, i oni koje prima, su uigrana ekipa, pa "traže prijem kod gradonačelnika". Da bogda imao, pa nemao - kaže stara izreka.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.