Jasmila Žbanić : Ja uvijek glasam!

Jasmila Žbanić : Ja uvijek glasam!

Piše: BUKA ANKETA

Povodom predstojećih lokalnih izbora u BiH, BUKA sprovodi anketu sa poznatim ličnostima u kojoj pitamo: zašto je važno izaći na izbore?

Jasmila Žbanić, režiserka iz Sarajeva :

"Pobornica sam teze da gradjani uvijek imaju političare kakve zaslužuju. Obzirom da želim da u odlukama o svom životu uzmem aktivno učešće - uvijek glasam. Za razliku od apatične i depresivne slike koju dobijamo iz medija meni se čini da “ponuda” , barem u mojoj opštini, nikada nije bila bolja (opština Centar Sarajevo). Postoje novi ljudi i nove stranke koje nude solidne programe i imaju novu energiju. Prilično sam pozitivna – jer prvi put ne idem na izbore da bih glasala protiv nacionalista I protiv nacionalnih stranaka ili glasala za manje zlo. Nadam se da smo i mi gradjani evoluirali - postali iskusniji i zreliji"

 

Vezani tekst : Jasmila Žbanić: Nevidljivo Sarajevo

 

Ostale ankete možete pogledati ovdje 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.