<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjalučki invalidi odlučili se na radikalniji potez: Blokirali pristup direktoru Centra (FOTO)

Banjalučki invalidi iz Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida blokirali su ulaz direktoru Centra. Odlučili su se na radikalnije poteze zbog nepovoljnog položaja u kojem se nalaze i dali su rok Vladi RS da za 48 časa riješi njihove probleme.

15. april 2014, 12:00

Direktor Centra se nije ni pojavio na poslu.

Banjalučki invalidi iz Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida žele ovim potezom skrenu pažnju javnosti na katastrofalno stanje u kojem se oni nalaze.



Kap koja je prelila čašu njihovog strpljenja jeste odluka o povećanju troškova stanovanja, za koju tvrde da je nerealna i zelenaška.

Naime, odlukom direktora Centra i Nadzornog odbora troškovi smještaja  su povećani sa 300 na 420 KM, za tzv. apartmanski smještaj, dok je smještaj u pojedinačnim sobama povećan sa 230 KM na 320 KM po osobi.



Oni su se juče okupili ispred Vlade RS kada su rekli da su im sva ljudska prava ukinuta u Zavodu distrofičara i da imaju veliki problem sa aktuelnim direktorom Centra, gdinom Dragićem Gojkovićem.



„Situacija je neizdrživa i mi tražimo od Vlade RS i javnosti da nam pomognu da 'skinemo' gdina Gojkovića i spremni smo na sve radikalne poteze, da li će to biti štrajk glađu, blokada autoputa ili spaljivanje, nešto će biti. Pozivamo javnost da nam pomognu a mi ćemo biti prinuđeni i da se obratimo ambasadama zapadnih zemalja da nas isele odavde“ rekao je juče Dobrijević Miodrag, predstavnik invalida.

Vezan tekst

Protest invalida u Banjaluci: Stanje je neizdrživo, spremni smo za najradikalnije poteze