<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mirko Komljenović Mirkan: Ako je Banjaluka krajiška ljepotica, onda je Mostar zasigurno hercegovački ljepotan

Jos bi te naši guslari opjevali:Niko nema što Srbin imaaadeeee,Muslimana predsjednika vlaaadeeee,Ojha!

08. juni 2015, 12:00

 Juče sam se vratio sa nastupa iz Mostara "Roast of Adi Fejzić". Adi je jedan od začetnika scene stand-up komedije u BiH (Peđi Bajoviću ipak tu idu najviše zasluge).

Po zanimanju je profesor engleskog jezika. Doktor nauka. Zaposlen je na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru. Pošto je situacija na ovoj visokoškolskoj ustanovi u skladu sa njenim nazivom, Adi na jesen, trbuhom za kruhom, ide u Kuvajt.

Roast je žanr u stand-up komediji kojim se nekom ukazuje čast, a u kojem komičar uglavnom priča fore na račun drugog komičara. Jednostavno rečeno - dobro se zajebavamo.


Kada je došao red na mene, rekao sam Adiju: Adi, nisi morao da ideš u Kuvajt. Trebao si doći kod nas u Republiku Srpsku. Sa tim zvanjem kod nas bi bio premijer.


Jos bi te naši guslari opjevali:

Niko nema što Srbin imaaadeeee

Muslimana predsjednika vlaaadeeee

Ojha!


Ni Adi meni nije ostao "dužan", pa je rekao da sam ja Srbin i da sam samim tim pun nekog negativnog naboja, te da konzumiram marihuanu kako to ne bi kulminiralo.

"Ipak je zeleno najbolje", konstatovao je.

Pored mene, na oproštajnoj večeri pionira naše stand-up scene, čast da učestvuje imao je još i drugi Mirko, Peđa, Omer, Filip, Igi, Irac. Svi smo se dobro zezali. Uglavnom na račun onog drugog. Bilo je tu raznih fora i fazona, a nemali broj njih se upravo doticao vjerske i nacionalne tematike. I niko se nije naljutio.


Publika je svaku foru propratila smijehom i aplauzom, što je zapravo svojevrsni znak odobravanja. Sutradan smo Adi, njegova supruga, moja djevojka i ja otisli na kafu.


Adi i ja smo se složili da šale i mogućnost prihvatanja šale na svoj račun, a pogotovo onih koje kod nas važe za tabu teme, zapravo doprinosi zbližavanju i prevazilaženju razlika. Ja bih još dodao da je jako važno paziti o tome da se ne prekorači granica neukusa


Možete vi da oštrite ratne sjekire i ratujete tastaturama, ili na bilo koji drugi način. Mi nećemo tim putem. Mi svoj put znamo...


Poslije ispijene kafe smo otišli u šetnju Mostarom...


Ako je Banja Luka krajiška ljepotica, onda je zasigurno Mostar hercegovački ljepotan...


Adi, hvala ti na ukazanoj časti!