<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Promovisana knjiga „Street Style Banja Luka by Dasha Gajic“

Promocija knjige ”Street Style Banja Luka by Dasha Gajic” održana je sinoć u Muzičkom paviljonu „Staklenc“ u Parku Petar Kočić u Banjaluci.

18. juni 2015, 12:00

Nakon dvije godine rada na blogu o street style sceni u Banjaluci Dasha Gajić krunisala je svoj rad izdavanje knjige u kojoj se sabrala samo dio fotografija koje su se našle na njenom blogu i FB stranici.

Foto: Katarina Vrhovac


U knjizi se nalazi više od 70 fotografija, a u uvodnom dijelu knjige Dasha je objasnila kako je njen interes za „uličnu modu“ započeo. U svom radu na Street Style Banja Luka mlada fotografkinja zabilježila je preko 2.000 modela raznih generacija, od djece, do mladih osoba, ljudi srednjih i starijih generacija.

Foto: Street style Banja Luka by Dasha Gajic



“Za ovo izdanje knjige morala sam se ograničiti na manji broj fotografija, ali je to povod za nova druženja i nove knjige. Uloženo je mnogo pozitivne energije i truda, kako mog, tako i mojih modela i sugrađana. Danas imamo jedan lijep trag koji će ostati generacijama koje dolaze. U knjizi sam htjela predstaviti ne samo modele i stil, nego i šarm Banjaluke”, rekla je na promociji Dasha Gajić.

Na promociji se zahvalila promociji i prijateljima za podršku u radu, kao i svim svojim modelima. Za realizaciju promocije naročito je zahvalna i kompaniji Vitinka i cvjećari Zorana. 



Daša Gajić (Dasha) rođena je 1988. godine u Banjaluci. Diplomirala je politikologiju na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci, kao studentkinja generacije. Završila je master rodne studije na Univerzitetu u Novom Sadu (Centar za rodne studije) i master iz politikoloških studija na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Pored toga, ima i završen master kurs iz oblasti rodne ravnopravnosti na Univerzitetu u Oslu (Norveška). Odrastala je u umjetničkom okruženju i od ranog djetinjstva je pokazivala sklonost prema umjetnosti.

Dasha Gajić



Podsjetimo da je krajem 2013. godine Draga Dasha Gajić objavila publikaciju “Život i stvaralaštvo žena Banjaluke”, u kojoj je pisala o 20 žena (Nadeždi Nadi Lazarević, Margiti Hercl, Safikadi, hajdučici Mari, Jovanki Milošević…).

Vezani tekstovi:

Dasha Gajić: Fotografija je ispunila moj život

Buka intervju: Nevidljiva ruka patrijarhata i dalje steže