<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

"Mogli bismo da igramo protiv vas, momci", Goran Dragić vratio film: "Bili su tu Dražen, Kukoč, Divac, Rađa... a onda je došao rat"!

25. april 2024, 3:45

Kako kaže Goran Dragić, taj tim bi mogao da pobijedi i Amerikance!

Ne stoje Amerikanci baš najbolje sa istorijom i politikom Balkana, ali im košarka pomaže da je malo bolje razumiju. Tako je Goran Dragić gostovao u podkastu kod nekadašnjih saigrača iz Majamija Judonisa Haslima i Majka Milera i morao je da objašnjava šta je to Jugoslavija, a šta su države koje su nastale nakon njenog raspada.

"Objasni raspad zemlje, pričao si o istoriji zemlje, ja to nisam razumio dok mi nisi objasnio", rekao je legendarni krilni centar Majamija u jednom momentu, pa je dobio vrlo ubrzani kurs istorije: "Država je ranije bila Jugoslavija i onda se od nje stvorilo pet ili šest država. Sada su tu Slovenija, Hrvatska, Bosna, Srbija, Crna Gora i Makedonija, šest država. Rat je bio 1991. godine i podijelili smo se, sve te države su se razišle", rekao je Dragić. 

Odmah su se prebacili na košarku i staru temu, a to je košarkaška reprezentacija Jugoslavije. Kako ona koja nije mogla da nastavi da igra zajedno zbog ratova i raspada zemlje, tako i ova koja bi potencijalno mogla da se sastavi kada bi Jugoslavija postojala u 2024. godini. Kvaliteta zaista ne bi nedostajalo. 

"Zamislite nekada taj nacionalni tim - Dražen, Kukoč, Dino Rađa, Valde Divac... Čak i sada kada bi ta država postojala imali bismo Luku, Jokića, Vučevića, Bogdanovića, to bi bilo...", rekao je Dragić, a Haslim ga je prekinuo: "Bili bi ozbiljni, bilo bi zabavno za gledanje!"

"Mogli bismo da igramo protiv vas, momci", uzvratio je Dragić koji je godinama sa uspjehom nastupao za nacionalni tim Slovenije, a najveći uspjeh mu je svakako zlato sa Evropskog prvenstva 2017. godine na kome je uspio da u timu sa Lukom Dončićem, Klemenom Prepeličem i Entonijem Rendolfom savlada Srbiju u borbi za zlato.