Ђоковић: Препознајем се у Ибрахимовићу

„Свиђа ми се Ибрахимовићева филозофија. Он је заиста симбол балканског менталитета"

BUKA portal / 11. новембар 2021

 

Упознали су се давно, још док је Златан Ибрахимовић у првом мандату играо за највеће миланске ривале, и током времена изградили су однос који је данас сасвим сигурно другарски. Новак Ђоковић је био један међу одабранима чија је честитка за 40. рођендан директно пуштена Златану Ибрахимовићу путен клупске телевизије Милана, после чега је репрезентативац Шведске поновио колико поштује и цени српског аса. Недуго затим, и Ђоковић је паралелу своје менталне супериорности пронашао у начину размишљања једног од најбољих нападача на свету.

Након освајања мастерса у Паризу, Ђоковић ће имати прилику да календарску годину заврши на шампионски начин на Завршном мастерсу у Торину.

Српски ас је током сезоне доживео само шест пораза и једино му је неуспех на УС опену онемогућио да текућа, уједно буде и његова најуспешнија сезона у каријери (имао шансу да освоји календарски гренд-слем).

У интервјуу за италијанску Газету, Ђоковић се поново осврнуо на неуспх у Њујорку и пораз од Данила Медведева, коме се, недавно, осветио, победом у финалу мастерса у Паризу.

„Пораз не доживљавам само као тренутну резочаравајућу емоцију, већ и као прилику за ментални развој и јачање карактера како бих из тешке ситуације изашао као бољи човек и бољи играч. Свакако, то је део мог посла, ментални развој једнако је важан као и физички и развој технике. Морате да будете у стању да разумете како да управљате негативном енергијом на најбољи начин“, истакао је Ђоковић.

Одлука да се Завршни мастерс, ове сезоне, из Лондона измести у Торино пријатно је изненадила најбољег тенисера на свету.

„У међувремену, враћам се у град у којем сам био само једном, са 15 година када сам учествовао на јуниорском турниру. Покушаћу да уживам што је више могуће. Срећан сам што се игра у Италији где увек осетим велику страст за спортом и имам посебан однос са навијачима. Наравно, могао бих да кажем да сам имао велике успехе у Лондону у последњих 11 година, али за промоцију нашег спорта сјајно је што ће се Завршни турнир одржати у новом месту и у земљи која воли тенис“, истакао је српски ас који у Италији има бројне пријатеље, а један од њх му је често и спаринг партнер.

Истрајност и доминацију у светском тенису и у 34. години живота Ђоковић је италијанском новинару објасино стилом живота и физичко-менталном издржљивошћу Златана Ибрахимовића, који и у 41. години живота успева да фудбалску каријеру одржава на врхунском нивоу.

„Свиђа ми се Ибрахимовићева филозофија: што сам старији, осећам се млађе. Он је заиста симбол балканског менталитета, снаге да никада не одустајете и да будете пуни самопоуздања. По томе се препознајем у њему. Менталитет шампиона који поштује друге, али који на терен улази са свешћу о својим квалитетима који произилазе из његове радне етике“, нагласио је Ђоковић.

(Данас.рс)


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.