Доручкујте здраво: Пет разлога због којих је ово идеалан љетњи оброк

За разлику од других напитака, смути није само укусан него и хранљив па је њиме могуће замијенити и оброк, најчешће доручак.

BUKA portal / 12. јул 2019

 

Током лета освежава, а уз то се и брзо и лагано спрема. Самим тим важи за једну од најбољих препорука, што га чини идеалним летњим доручком.

Припрема се брзо

Готово да нема тог доручка који се брже спрема од смутија. Пре него што легнете припремите све неопходне намирнице и ставите их у замрзивач. Ујутру их само извадите и све заједно сместите у блендер и помешајте. Ваш идеалан летњи доручак ће бити готов за два - три минута.

Можете да га прилагодите својим жељама и потребама

Количину намирница које планирате да ставите у смути можете увек да прилагодите својим жељама и потребама. На пример, уколико патите од недостатка гвожђа у ваш смути можете убацити чиа семенке или спанаћ, а ако ипак радите на развијању својих мишића можете да додате и мало протеина. Што се воћа и поврћа тиче, они су потпуно ваш избор.

Освежава

Неподношљиве летње врућине најбоље је преживети уз лаган и хладан смути. Идеалан је за освежење и препоручује се у било које доба дана.

Лако га можете пренети са собом

Претрпани сте послом и немате времена да одморите и нешто презалогајите. Смути је ту најбоље решење. Врло лако га можете понети са собом у било којој бочици, а да би задржао неопходну хладноћу, препоручује се коришћење термоса.

Губљење килограма

Осим брзе припреме, највећа предност смутија је то што може да допринесе губитку сувишних килограма. Ова пића садрже природне састојке, избацују токсинеиз тела, убрзавају метаболизам и дословно топе калорије. Уз комбинацију са кардио шетњама и вежбама, по сопственом избору, фит лето 2019. вам не гине.

Б 92


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.