Одгођен концерт “Рундек и Екипа” и “Партибрејкерси” у Бањалуци

Због погоршања епидемиолошке ситуације

BUKA / 16. септембар 2021

Концерт Рундек и Екипа и Партибрејкерси који је планиран за 25. септембар у Бањалуци одгођен је због погоршања епидемиолошке ситуације у Бањалуци, али и генерално у Босни и Херцеговини.

Подсјећамо, концерт је требало да буде одржан у склопу регионалне кампање “Сачувајмо плаво срце Европе“.

“Посљедњих дана свједочимо повећању броја особа које су инфициране корона вирусом, те сматрамо да је одгађање концерта у овом тренутку одговорна одлука”, поручили су из Центра за животни средину.

Истакли су да одгађање концерта не значи да одустају од борбе за ријеке. Нови термин одржавања концерта биће накнадно саопштен.

Пред концерт у Бањалуци Дарко Рундек поручио је да ријеке могу бити сачуване грађанским отпором и правним поступцима, као и да већина мини хидроелектрана нема исправне дозволе у односу на постојеће законе о одржању животне средине. Истакао је да је веома важно причати и указивати на стање са ријекама у БиХ.

“Босна и Херцеговина је богата ријекама, водом и мора бити свјесна свог богатства и чувати га, за властито добро и добро цијелог свијета. Ријеке и шуме су основа живота, биоразноликости и отпорности према климатским промјенама које су почеле. Без ријека нема ни шума. Драго ми је ако могу помоћи у заштити ријека и драго ми је да постоје људи и организације који у тој борби успијевају”, поручио је он.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.