7 neoprostivih grešaka u filmovima koje obožavamo

Greške u holivudskim filmovima su česte, ali nedovoljno da ih svačije oko primeti. Međutim, postoje oni kojima je to opsesija i nijedan detalj im ne promakne, pa vam prosto bude nejasno kako ste propustili tako veliku grešku.

noizz.rs / 11. Oktobar 2018

 Ekipa BuzzFeed-a napravila je listu filmova u kojima su greške toliko očigledne, a ponegde čak i neoprostive. Pa, krenimo redom.

1. U filmu "Lucy", profesor Norman govori da ljudi koriste samo 10% svog mozga, ali današnji neurolozi su potvrdili da virtuelno svaki deo čovekovog mozga je uvek u funkciji.

Lucy Foto: Screenshot / Noizz.rs
Twilight Foto: Screenshot / Noizz.rs

3. Svi smo gledali film Braveheart o junaku Vilijamu Volasu. Samo pojedini primetili su da on nosi kilt u 14. veku. Ove muške suknje izmišljene su stotinama godina kasnije.

Braveheart Foto: Screenshot / Noizz.rs

4. Jedan od najboljih filmova ikada, "The Shawshank Redemption" obeležila je greška iz zatvora. Naime, Endi je pobegao iz ćelije 1966. kroz tunel koji je krio ispod postera Rakel Velč u filmu "One Million Years B.C." koji je izašao tek godinu dana kasnije.

The Shawshank Redemption Foto: Screenshot / Noizz.rs

5. Klarens u filmu "Wonderful life" otkriva da je Džordžov brat preminuo kada je imao devet godina. Međutim, datum na nadgrobnoj ploči kaže da je imao tek osam.

Wonderful life Foto: Screenshot / Noizz.rs

6. U filmu "The Aviator", lik Leonarda Dikapria traži da mu se donese 10 čokoladnih kolačića, koji su izmišljeni tek 1930, dve godine nakon radnje u filmu.

The Aviator Foto: Screenshot / Noizz.rs

"Doctor Strange" i njegova koleginica Palmer u filmu spremaju se za operaciju na mozgu bez medicinskih maski. U stvarnom životu one su obavezne u svim operacionim salama.

Doctor Strange Foto: Screenshot / Noizz.rs

Izvor: Noizz.rs


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.