Beogradski džez kvartet otvara 4. festival džez muzike „INTIME JAZZ FEST“

Koncertom BEOGRADSKOG DŽEZ KVARTETA - IVAN ILIĆ (klavir) - LJUBIŠA PAUNIĆ (saksofon) - DAVID GEGIĆ (kontrabas) - MIODRAG MALJOKOVIĆ (bubnjevi) večeras u 20 časova biće otvoren 4. festival džez muzike INTIME JAZZ FEST.

BUKA portal / 23. Novembar 2021

 

IVAN ILIĆ (Beograd, 1972), kompozitor, aranžer, dirigent, trombonista je završio osnovnu i srednju muzičku školu "Mokranjac". Sa 20 godina diplomira aranžiranje sa najvišim ocjenama na Berklee College of Music u Bostonu (SAD),  a sa istim uspjehom završava Specijalističke studije iz Dirigovanja, i Master akademske studije iz DŽez Trombona na FMU u Beogradu. Zvanje Doktora umjetnosti je stekao na Univerzitetu umetnosti u Beogradu na programu za Višemedijsku umetnost 2020. godine.

Od 2018. godine godine je Docent na Faklutetu muzičke umetnosti u Beogradu, na odsjeku za DŽez i popularnu muziku.  

Poslije studija u Americi i boravka u Kanadi, po povratku u Beograd, (od 1999. do 2018.) dirigent je Big Banda RTS-a i uporedo radi kao aranžer, kompozitor, muzički producent i trombonista solista.  Kao aktivan izvođač je nastupao na svim značajnim domaćim muzičkim festivalima kao i mnogim festivalima širom svijeta u Americi, Kanadi, Luksemburgu, Francuskoj, zemljama okruženja i ostvaruje saradnje sa velikim brojem značajnih svjetskih i domaćih muzičara.

Komponuje muziku za pozorište, video produkciju, mjuzikle i film.  Kao saradnik Pozorišta na Terazijama kompozitor je i dirignet tri originalna mjuzikla, a kao orkestrator potpisuje još četiri licencna mjuzikla renomiranih brodvejskih produkcija.  Kompozitor je i saradnik eminintnih srpskih reditelja.

Diriguje mnogobrojna snimanja filmske i televizijske muzike za najznačajnije produkcijske kuće kao što su The Walt Disney Company, Worner, Sony Entertainment i veliki broj filmskih i muzičkih produkcija iz Evrope i Sjeverne Amerike.

Predsjednik je Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije - Reprezentativnog udruženja u kulturi i Predsjednik Skupštine Organizacije za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora Srbije - PI.  Predsednik je UO CEBEF-a i član UO Narodnog pozorišta u Beogradu.      

Dobitnik je nagrada i priznanja, među kojima se izdvajaju Oktobarska nagrada Grada Beograda, 1990, Zlatna značka (2012) i Zlatni Beočug (2016) Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.  Nosilac je statusa Istaknutog umetnika od 2005. godine.

LJUBA PAUNIĆ rođen je u Beogradu 1962. godine. Od 1989. godine nastupao je kao solista sa "Big bendom" RTS-a. Sarađuje sa mnogim sastavima koji izvode džez, pop i latino muziku.

Kao član "Big benda" RTS-a i nekolicine manjih muzičkih grupa, imao je priliku da sarađuje sa džez legendama, kao što su: Edi Henderson, Beni Golson, Stiv Ture, Rendi Breker, Roni Kjuber, Ak van Rujen, Klark Teri, DŽerom Ričardson, Rej Čarls, Dajen Šur, Duško Gojković, DŽon Fadis, Bred Lili, DŽesi Dejvis, Stjepko Gut, Piter Herbolchajmer i mnogi drugi.

MIODRAG MALJOKOVIĆ je jedan od doajena jugoslovenske pop rok i džez muzike.

Još od rane mladosti pronašao se u svijetu muziku.Po završetku Gimnazije odlazi u inostranstvo gdje nastavlja svoje obrazovanje i upoznaje, te svira sa poznatim džez muzičarima tog vremena: Volker Krigel, Gunter Lentz, Drugi Hofman... Po povratku u Beograd, postaje bubnjar u revijskom orkestru RTB-a i u Big Bandu RTS-a.  Učesnik je prve jugoslovenske gitarijade, održane na Beogradskom sajmu 1965. godine kojoj je prisustvovalo za to vrijeme, nevjerovatnih 10.000 mladih iz cijele Jugoslavije. Od 2004. godine te je generalni promoter jedne od najvećih svjetskih muzičkih kompanija Zildjian&CO. Trenutno nastupa na festivalima sa svojim kvartetom i i dalje je aktivan kao član ansambla “Jovan Maljoković balkan salsa band”.

DAVID GEGIĆ, rođen u Beogradu, završio nižu i srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Diplomirao džez kontrabas na odsjeku za DŽez i popularnu muziku Fakulteta Muzičke umetnosti u Beogradu.Stalni član sastava „Ming“, „Bojan Cvetković kvartett“,
„Gorica & Grooveheadz“. Kao sajdmen svirao i sarađivao sa brojnim muzičarima, nastupao na festivalima kao što su Beogradski džez festival, Novosadski džez festival, Pančevački džez festival, DŽez i bluz Festival u Kragujevcu, Jazz in the park Cluj, , North City festival u Kosovskoj Mitrovici, Nishvillu, Jazztronic Festivalu, City Bay, Festival Oslobođenje.

Imao je priliku nekoliko puta da svira na festivalu „Be Here and There“, koji organizuju srpski studenti i alumniji američkog koledža Berkli, na kojima je nastupao sa Ilijom Mihajlović, Ognjenom Gotovčevićem. Sa sastavom „Ikigai Collective“ nastupao na Metropolis DŽez Festivalu. Bio je dio ekipe mjuzikla "Pećina" Ivana Ilića, kao i interatktivne predstave "In His Mind“. Od marta 2021. godine izvođač u emisiji „Glas, Dirka, Bas“ na Nova S televiziji, koja ima bitan doprinos u promovisanju džez muzike.

4. festival džez muzike INTIME JAZZ FEST konceptualno je zamišljen kao kamerni  festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i  vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju.

Ovogodišnji festivalski program obuhvata koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika: Koncert DŽEZ TRIO - PER MATISEN (bas) - ADIS SIRBUBALO  (klavir)  - AMAR ČEŠLJAR (bubnjevi) - srijeda, 24.11.2021. godine, koncert BRAMAKS KVINTET - BRANKO MARKOVIĆ (kontrabas)  - MAKS KOČETOV (saksofon) - STRAHINJA BANOVIĆ (truba) – ANDREJA HRISTIĆ (klavir) -  ALEKSANDAR CVETKOVIĆ (bubnjevi)

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.