Kozara Ultra Trail: BANJALUČKI SREDNJOŠKOLCI NA DJELU

„Kozara Ultra Trail“ počelo je obuku učenika i učenica banjalučkih srednjih škola za volontiranje na ovogodišnjoj istoimenoj sportskoj manifestaciji, koja će od trećeg do petog maja na Kozari okupiti takmičare iz 11 zemalja.

BUKA portal / 12. April 2019

 

Predsjednica udruženja Nevena Stojaković kaže da će se polaznici obuke do kraja aprila u banjalučkom  Domu omladine osposobiti za zadatke pomaganja u mjerenju vremena, obilježavanja staza, fotografije, prve pomoći i pripreme okrepe za takmičare.

„Drago nam je da su omladinci iz Banjaluke dosta zainteresovani za ovaj vid aktivnosti, jer, osim što će dva dana boraviti u zdravoj atmosferi u prirodi, stiču i veoma vrijedno iskustvo koje se upisuje u volontersku knjižicu i predstavlja korisnu profesionalnu referencu u njihovom budućem radu“, kaže Stojaković Nevena.

 

 

Prema njenim riječima, višednevni sportski događaji kao što je kozarski ultra trail, veoma su tehnički i organizaciono zahtjevni, zbog čega je uloga volontera i volonterki od nemjerljivog značaja.

„Naše mlade volontere zaista moramo pohvaliti, jer uz brojne školske obaveze i vannastavne aktivnosti, uspijevaju da pronađu vrijeme za rad sa nama“, kaže Nevena.

Volonterka Anja Radonić iz Banjaluke, koja će na trci pomagati, kaže da je ovo izuzetna prilika za mlade ljude da učine korisnu stvar za svoju zajednicu, ali i da steknu bogato iskustvo i prijatelje iz drugih zemalja.

 

 

„Pozivam sve svoje vršnjake da nam se pridruže, nauče nešto novo i učestvuju u jednom velikom sportskom događaju, jer se zaista neće pokajati“, kaže Anja.

Drugi „Kozara Ultra Trail“ održaće se od trećeg do petog maja na Kozari, a takmičari će trčati na stazama od 10, 20, 40 i 103 kilometra. Uz takmičarski dio, održaće se i manifestacija „Kozara Ultra Trail Expo“, kao i Kids Jumbo Race za najmlađe ljubitelje sporta i prirode.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.