Najteži poraz Srbije u istoriji: Krstajić preuzeo odgovornost, Tadić bijesan i na ivici suza

Fudbalska reprezentacija Srbije doživjela je najteži poraz u iistoriji od kada nastupa kao samostalna država, a oni su u drugom meču kvalifikacija za Euro 2020. godine poniženi u Ukrajini rezultatom 5:0.

BUKA portal / 08. Juni 2019

Selektor Mladen Krstajić preuzeo je odgovornost za poraz, a nimalo raspoložen poslije utakmice nije bio ni Dušan Tadić koji je u jednom trenutku bio na ivici suza.

Krstajić je kazao kako su prvi i drug gol Ukrajine u potpunosti uništili čitavu ekipu i njihovo samopouzdanje.

"Čestitam Ukrajini na pobjedi. Mogu reći da sam nezadovoljan. Jednostavno, sam početak utakmice bio je napet s obje strane, prvih 20-ak minuta imali smo neku igru u fazi napada i odbrane, ali taj prvi gol i ubrzo drugi su nas poremetili i u nastavku smo probali u drugoj formaciji. Nije funkcioniralo i žao mi je što smo u ovoj situaciji, ali život ide dalje. U što kraćem roku moramo se psihološki spremiti za ponedjeljak i utakmicu protiv neugodne Litvanije ali nažalost, bez publike u Beogradu. Preuzimam odgovornost, moramo koliko god je teško, pripremiti se za sljedeću utakmicu. Nije lako, ali što je tu je, moramo dalje. Ovo nam je šamar za nauk i bio nam je potreban", rekao je Mladen Krstajić.

Nakon meča izuzetno ljut na svoje saigrače, ali prvenstveno na sebe, bio je i ofanzivac Ajaxa Dušan Tadić.

"Kasnili smo od početka, napravili smo situaciju da Ukrajina izgleda moćnija nego što jeste. Ovo je užasan poraz, treba da nas je sramota zbog ovoga. Moramo brzo sjesti i analizirati šta se desilo. Ne znam kako bih opisao ovo, bio sam bijesan na sve saigrače, ali prije svega na sebe", rekao je Tadić.

Srbija nakon dvije utakmice u svojoj grupi ima jedan bod, a u narednom kolu očekuje ih domaći susret protiv Litvanije.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.