Nakon poništenja rješenja o deložaciji Sanji Popović devastirano dvorište i uništena ograda (FOTO)

Jutros nam je Sanja javila da joj je neko bagerom uništio dvorište, uništene su biljke i voćke. Dvorište je u potpunosti devastirano.

M. Isović Dobrijević / 02. Juli 2020

Foto: BUKA, Ernest Bučinski

 

Okružni sud u Banjaluci poništio je prije neki dan rješenje o deložaciji Vukosave Popović i njene kćerke Sanje, koje su u oktobru prošle godine prisilno izbačene iz svoje kuće.

Nakon deložacije, Vukosava i Sanja ostavljene su na ulici, ali su pronašle privremeni smještaj, dok čekaju da se njihov slučaj riješi i da se vrate svojoj kući. Od tada je prošlo osam mjeseci, a njihova kuća je i dalje zapečaćena.

Jutros nam je Sanja javila da joj je neko bagerom uništio dvorište, uništene su biljke i voćke.

 

Foto: Sanja Popović, privatna arhiva, dvorište iza kuće

 

"Ovo je strašno što nam se desilo. Moj pokojni otac je posadio voćke trešnje, šljive, jabuke. Sve je preorano, a mi ne znamo ko je to uradio. Unište su ruže i vinova loza. Devastirano je svo zelenilo. Koliko je bager radio vidi se po tome da je oštećena terasa. Ograda nam je uništena", rekla je za BUKU Sanja Popović.

Sanja je sa majkom još uvijek u privremenom smještaju, a čekaju da se riješe administrativne stvari da bi se mogle vratiti svojoj kući.

Pogledajte footgrafije koje smo zabilježili:

 

 

 

Vezan tekst:

Sanja Popović za BUKU: "Izašla sam gola i bosa. Sve su mi stvari ostale u kući, ni mačku nam nisu dali da uzmemo, ali sada mi je vraćena vjera u pravo i pravdu"

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.