Oglasile se institucije o hapšenju bivšeg ministra Vlade RS zbog seksualnog zlostavljanja djeteta

Saopštenje policije i Okružnog tužilštva Banjaluka

Foto: Ilustracija

 

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 05.06.2019. godine, nakon sumnje o izvršenju krivičnih djela iz oblasti seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, a na štetu dijeteta iz Banje Luke, preduzeli su potrebne mjere i radnje te u vezi sa tim istog dana lišili slobode N.S.  iz Banje Luke.

Osumnjičeni N.S. je, 06.06.2019. godine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

S obzirom na činjenicu da se radi o djetetu, te u skladu sa svim pozitivnim međunarodnim i domaćim propisima kojima se štite interesi djeteta, nismo u mogućnosti iznositi više detalja.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka rekli su nam da im je danas od strane Policijske uprave Banja Luka, dostavljen izvještaj protiv N.S., rođen 1950.godine iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

"Sprovedeno lice će biti ispitano od strane dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.Nakon ispitivanja tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena", kažu iz Tužilaštva.

Nezvanično saznajemo da je riječ o bivšem ministru u Vladi RS Nenadu Suziću (1950). Nenad Suzić je bivši ministar prosvjete u Vladi Republike Srpske, a bio je u sastavu Vlade iz 1998. godine. 

Prema informacijama iz medija on je sumnjičen da je seksualno zlostavljao jedanaestogodišnju djevojčicu duži vremenski period.

PEDAGOG

Nenad Suzić redovni je profesor Univerziteta u Banjaluci, a uža oblast kojom se bavi je pedagogija.

Iz biografije koja stoji na stranici Filozofskog fakulteta stoji je da Nenad Suzić rođen 1950. godine u Novom gradu. Nakon završene učiteljske škole u Prijedoru završio je pedagogiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirao je na istom fakultetu na temu „Učenik kao subjekt moralnog formiranja“ 1989. godine u Zagrebu. Doktorsku disertaciju je odbranio na Filozofskom fakultetu u Beogradu na temu „Osobine nastavnika i odnos učenika prema nastavi“ 1995. godine.

Kao učitelj radi 1970. godine a kao nastavnik u predmetnoj nastavi 1971. godine. Posao pedagoga obavlja od 1976. do 1981. godine u Centru osnovnih škola Novi Grad. Od 1981. do 1993. godine profesor je sociologije i psihologije u srednjoj školi. Od 1987. do 1993. godine obavlja posao pomoćnika direktora a zatim obavlja dužnost direktora Školskog centra u Novom Gradu. Od 1993. do 1996. godine radi kao nadzornik u Republičkom pedagoškom zavodu Banja Luka. Od 1996. godine predaje pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Banjaluci. U periodu od 1998. do 2000. godine obavlja dužnost ministra prosvjete u Vladi Republike Srpske. Sada predaje pedagogiju i sociologiju obrazovanja u Banjaluci.  

Vezan tekst:

Ovo je bivši ministar prosvjete u Vladi RS koji je osumnjičen za obljubu maloljetnice: Bavi se VRIJEDNOSTIMA i MORALOM u vaspitanju i nastavi

 

 

 

 

 

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.