PODZEMNI PROLAZ DO DELTE SAMO ZA NAJHRABRIJE: Smeće, lokve, vodozemci, kablovi (FOTO + VIDEO)

Jutros smo se uputili da vidimo kakva je situacija sa podzemnim prolazom do tržnog centra Delta, a zabilježili smo stanje kao iz horor filma.

Foto: BUKA

 

Ovaj podzemni prolaz izgleda kao da je star nekoliko desetina godina, a ne samo četiri mjeseca, a samo najhrabriji mogu da se upute ovim putem do novoizgrađenog tržnog centra. Podsjetimo da je tržni centra Delta svečano otvoren 21. marta, a nekoliko dana prije toga otvoren je i ovaj kružni tok, tačnije 18. marta.

Tada su kružnu raskrsnicu otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar saobraćaja i veza Republike Neđo Trninić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić.

Višković je rekao da je u rekordnom vremenu završen kružni tok koji, ne samo što uljepšava ambijent, nego je i praksa svuda u Evropi, jer su to najbolji objekti sa stanovišta bezbjednosti saobraćaja, a koristiće i pješacima za koje su sagrađeni podzemni prolazi za bezbjedno kretanje.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić naveo je da je riječ o veoma zahtjevnoj kružnoj raskrsnici sa pothodnicima, dodavši da je veći dio finansijskih sredstava u iznosu oko 1,7 milion KM uložen u izgradnju pothodnika.

Kada smo jutros došli do ovog hvaljenog kružnog toka, vidjeli smo da su punoglavci i dalje tamo, samo su bili malo uspavani i sigurno će pokrenuti kad malo jače ugrije sunce. Podzemni prolaz pun je smeća, vode, kablova. U nekim diejlovima voda je tolika da su postavljene drvene grede da ljudi preko njih prolaze.

Kao što je poznato, ovaj prolaz još uvijek nema riješen prilaz za osobe sa invaliditetom.

Kontaktirali smo Grad Banjaluka, koji su nas putili na Puteve RS, od kojih čekamo zvaničan odgovor o ovom problemu.

Pogledajte više fotografija i video snimak koji smo zabilježili

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vezan tekst:

NIJE ŠALA: Punoglavci u podzemnom prolazu kod Delte (VIDEO)

 


Buka preporuka

BiH

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.