<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

BN televizija demantuje Dodikove izjave

Redakcija BN televizije osudila je i demantovala kvalifikacije predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koje se odnose na ovu medijsku kuću, ocjenivši ih kao zlonamjerne i tendenciozne, a sve s ciljem, kako navode, omalovažavanja ovog medija i njegovog kredibiliteta.

02. januar 2013, 12:00

 "Ovakav stav gospodina Dodika je direktan napad na slobodno izvještavanje BN televizije i pokušaj miješanja u uređivačku politiku naše kuće. BN televizija poručuje kako domaćim, tako i stranim faktorima da neće dopustiti bilo kakav uticaj na naš profesionalni rad", saopštila je BN televizija.

U saopštenju se dodaje da najmjerodovaniju ocjenu o radu ove medijske kuće daju gledaoci, što potvrđuje i činjenica da je BN televizija već duže vrijeme najgledanija tv stanica u Republici Srpskoj, uključujući i informativni program.

Dodik je ranije ocijenio da BN televizija “pokazuje svoju dekadentnu ulogu plaćenika”. “Oni su shvatili da je dolazak američkog ambasadora za njih sigurnost da rade šta hoće. Kasnije, vrlo brzo, znaćemo kakvi su aranžmani postignuti. Imamo pravo da zaključimo da je prilikom te posjete pao određeni dogovor oko nekih stvari”, rekao je Dodik, dodavši da se i posredstvom društvenih mreža pokušavaju organizovati slične stvari.

“Televizija BN je postala informativni centar stranaca u Republici Srpskoj i očigledno spinuje stvari na način da ono što mi iz vlasti kažemo tumače posprdno ili na neki drugi način kojim bi se nešto rušilo u Srpskoj. Kada god neko iz vlasti da izjavu poziva se opozicioni lider da bi se pariralo”, naveo je Dodik.

On smatra da se medijsko spinovanje može vidjeti upravo na njegovoj izjavi o bošnjačkom kongresu i inicijativi “1. mart”, kada je BN televizija za reagovanje pozvala lidera SDS-a